Do Ameriky

Česko-americký magazín

O Floridě si můžete myslet cokoli. Může to pro Vás být přeceňovaná a drahá destinace, která ždíme z turistů peníze nebo absolutní ráj a vysněné místo pro dovolenou, či snad dokonce pro trvalý pobyt. Můžeme Vás však ujistit o tom, že dokud Floridu nenavštívíte, vše, co si o ní myslíte jsou pouhé domněnky. My jsme se pro Vás na Floridu vydali… Číst dál

Nahlédněte s námi do USA z pohodlí domova

„Do Ameriky“ je nový česko-americký magazín, vznikající ve spolupráci s Čechy a Slováky, žijícími v USA, aby pravidelně přinášel čtenářům informace o Spojených Státech Amerických. Moje jméno je Matěj Šimek, žiji v Kentucky, jsem průvodcem tohoto magazínu a je mi velkou ctí, že Vás mohu přivítat u úvodního teaseru magazínu „Do Ameriky“. 

New York, New York (Nikola Pelcová)

Spojené Státy Americké

50 států a jedno federální území. Rozloha země téměř rovna celé Evropě. Miliónová města, mrakodrapy, skvělé pracovní a studijní příležitosti, nádherné písčité pláže, vysoké zasněžené hory, pouště, lesy, kaňony, zelené louky, řeky, jezera… USA díky své velké rozloze a dobrému ekonomickému zázemí nabízí neuvěřitelnou škálu možností.

 

Na druhé straně, je zde stále rostoucí kriminalita, migrační krize, nepokoje mezi občany, politické napětí a přicházející ekonomická nejistota. USA je nejen „země příležitostí“, ale v současné době i „země dvou tváří“. A na to všechno, co Vás během pobytu v USA může čekat, Vás chceme připravit. 

Hollywood, California

Bezpečnost v USA

Obrázky na internetu daných destinací vypadají krásně. Informační portály Vám poskytnou informace o nejlepších destinacích a atrakcích. Stačí si jen koupit letenky a můžete vyrazit.

 

Stačí Vám však vědět pouze toto? Je to nejbezpečnější způsob cestování? Bude se Vám místo líbit? Nebudete nakonec negativně překvapeni? Česká republika je 8 nejbezpečnější země světa. Kriminalita na našem území je v porovnání s většinou zemí světa neuvěřitelně nízká. Je v USA také bezpečno? Mohu se zde procházet, kdekoli se mi zachce?

 

Magazín „Do Ameriky“ Vám poskytne tipy a rady na Vaše cesty po USA, které vychází ze zkušeností Českých a Slovenských obyvatel této zámořské země. A pomůžeme Vám se vyhnout nepříjemnostem.

Boston, Massachusetts

USA z českého pohledu

USA i přes některá úskalí je bezpochyby úžasná země. Pravděpodobně, na světě není moc míst, které by Vám umožňovaly takové pracovní příležitosti a prostor k seberealizaci, jako právě Spojené Státy Americké. Člověk za dobu strávenou v USA může pochopit velkou část geopolitického dění ve světě, získat spoustu inspirace k seberozvoji a samozřejmě se perfektně naučit anglicky.

 

Česká republika a USA mají některé věci společné, avšak je zde několik rozhodujících rozdílů. Spojené Státy Americké jsou státy přistěhovalců z celého světa. Americká kultura je velice široký pojem zahrnující snad každou kulturu, na kterou si jen vzpomenete. Ukážeme Vám, jak moc rozdílné Spojené Státy od České republiky jsou. 

Time Square NYC, New York (Nikola Pelcová)

Co je součástí magazínu?

První z nich je „S kamerou po USA“. V této části magazínu Vás postupně provedeme všemi 50 státy včetně federálního území. Předáme Vám základní informace o městech, přírodních památkách a dopravě, aby jste si mohli naplánovat výlet do daného státu a prožít v USA čas bez nepříjemného překvapení.

 

V druhé části magazínu „Pracovní a výměnné pobyty“ Vás seznámíme se vším, co potřebujete vědět o této problematice. Kde sehnat práci v USA? Jak získat školní stipendium? Chcete se stát au pairem? Co taková práce obnáší? Kde ji hledat? Na to vše Vám postupně odpovíme.

 

V (prozatím poslední) třetí části „Americká kultura“ se dozvíte věci z běžného života ve Spojených Státech. Jací jsou zde lidé? Jaké jsou zde obchody, bary a restaurace? Na co si dát pozor? Čemu se vyvarovat? Jak funguje běžná americká rodina? A na mnoho dalších otázek Vám odpovíme právě zde!

 

Právě čtete magazín „Do Ameriky“.

 

O nás

"Do Ameriky" je nový česko-americký magazín, přibližující americkou kulturu a poskytující cestovatelské tipy a rady v USA.

Všechny informace vycházejí ze zkušeností od čechů a slováků žijících v usa

Náhledová foto: Lucie Hornychová, nikola pelcová

Kontaktní informace

EMAIL: magazindoameriky@gmail.com

2023  Do Ameriky vytvořil  Matěj Šimek